Boldog Emberek

Szeretnéd tudni, hogy mi a boldogság titka? Én elárulom!

Rossz dolgok

2015. július 18. 11:19 - Kriszmy

Szia!

      Az előzőekben megemlítettem az úgynevezett rossz dolgokat.

      Szeretném, most mindjárt leszögezni, hogy rossz dolgok nincsenek! Persze vannak olyan helyzetek és történések, amik felidegesítik az embert, és olyanok is, amik fájdalmasak, és elkeserítőek, de az életünk szempontjából, ezek csöppet sem rossz dolgok. 

Miért?

Elmagyarázom. 

     Amikor kamasz voltam, én is, mint mindenki, sokat gondolkodtam azon, hogy mi is az élet értelme? Nem értettem, hogy ha az ember jót is tehet, miért csinálja a rosszat? Ha segíthet, akkor, miért árt? Miért veszekednek az emberek lényegtelen apróságokon, amikor boldogan is élhetnének?

     16 éves voltam, amikor egyik éjjel arra ébredtem, hogy a mostohaapám be akar mászni az ágyamba. Első ijedelmemben akkorát rúgtam rajta, hogy leesett az ágyról, majd úgy ordítottam vele, mint a sakál. Erre persze felébredt a ház. A mostohaapám azt mondta az anyámnak, hogy én hívtam be a szobába, mert rosszul voltam. Anyám hitt neki, és én akkor meg tudtam volna ölni mind a kettőt.

     Másnap elmentem iskolába, majd délután csavarogni a haverokkal, mert nem igazán volt kedvem hazamenni. Amikor hazaértem, az ajtót zárva találtam. Felkiabáltam nekik, hogy engedjenek be. Az anyám kinyitotta az ablakot, és azt mondta, hogy egy rohadt kurva vagyok, és el akartam csábítani a férjét, és takarodjak, a háztól.

     Iszonyú haragra gerjedtem. Hogyan hihet az anyám, annak a féregnek? Felkaptam egy botot, és ordítottam, hogy csak jöjjön ki az a szemétláda, mert agyonütöm. Ekkor kihajolt a mostohaapám az ablakon, és azt mondta, hogy soha többé nem tehetem be a lábam a házába. Kértem, hogy legalább a személyimet, és a ruháimat adják ki, de az ablak becsukódott,. és én hiába üvöltöttem, dörömböltem, többet nem szóltak hozzám.

     Aznap éjjel az állomáson aludtam, egy padon. Másnap nem elmentem iskolába, (vendéglátóipariba jártam) hanem megvártam, míg mindenki elmegy otthonról, és bemásztam a fürdőszoba ablakon. Kihoztam pár ruhát, és a személyimet. 

     Pár hétig az osztálytársaimnál aludtam, fürödtem, és ettem.Továbbra is jártam suliba,egészen addig, míg egyik reggel az osztályfőnököm csodálkozott, hogy bementem, mert aznap az anyám kiíratott az iskolából.

     16 évesen az ember nem aggódik amiatt, hogy nincs otthona. Csak sodródik. Ebben az időszakban nagyon sok kedves emberrel ismerkedtem meg. Sokan próbáltak segíteni, és sokan próbáltak kihasználni. Én tanultam belőle.

     Mi ebben a pozitívum? (Hiszen minden rosszban van valami jó) Örülök, hogy a vendéglátóipari iskola helyett az életből tanulhattam. Bár az a szakma nem volt nekem való, azzal, hogy nem végeztem el, rátaláltam az igazi hivatásomra. (Erről, majd később írok)  Rájöttem, hogy az emberek jók. (Kivétel nélkül mindegyik!) Csak néha eltévednek. Mert ők nem találták meg az életük értelmét. 

     VÉGÜL A LEGFONTOSABB AMIT MEGTANULTAM, HOGY BÁRMILYEN HELYZETTEL MEG TUDOK BIRKÓZNI, AMIT ELÉM SODOR AZ ÉLET!

    Nos, most már nem vagyok kamasz, és nagyon sok minden történt velem. Jók és rosszak egyaránt. Ahogy múltak az évek, rájöttem, hogy ami történt velem, az nem volt véletlen, és sokszor csak az adott pillanatban tűnt negatívnak. Mint amikor az ember lemarad egy repülőről, ami aztán később lezuhan.

    Életem során, voltam nagyon szegény, voltam hajléktalan, voltam kitaszított, csináltam hülyeségeket, és cselekedtem helytelenül, míg végül rájöttem, hogy mindez azért történt velem, hogy tanuljak belőle. 

    Ha mindezek nem történnek meg velem, akkor nem lennék az, ami vagyok. Hiszen fekete nélkül nem látnánk a fehéret.

  Neked is vannak hasonló tapasztalataid? Veled is történtek olyan rossz dolgok, amikről később kiderült, hogy úgy volt jó, ahogy volt?

Írd meg nekem. Hátha más is tanulhat belőle.

Kriszmy

Szólj hozzá!

Elátkozva

2015. július 16. 20:10 - Kriszmy

Sziasztok!

     Sokan mondják nekem, hogy neked könnyű, hiszen te egy nagyon optimista ember vagy.

Ez igaz. Optimista vagyok. De nem voltam mindig ilyen.

     Ott kezdem, hogy nem volt valami jó gyerekkorom. Ezt most nem fogom részletezni, majd egy későbbi időpontban ezt is elmesélem.

     Szóval 18 éves koromra, teljesen meg voltam győződve arról, hogy engem valaki megátkozott. Akkoriban valóban annyi rossz dolog történt velem, hogy így visszagondolva, azon csodálkozom, hogy nem kerültem diliházba.

     Persze ilyenkor az ember, a legkisebb dolgokban is a rosszat látja. Ha lekési a buszt, ha pont az nincs a boltban, amit venni akar, vagy ha akkor ered el az eső, amikor elindul otthonról, és még sorolhatnám.

     Szóval, ezek az apró bosszúságok nekem bizonyítékul szolgáltak arra, hogy komoly átok alatt állok, amit nem lehet feloldani. Kicsit szomorú voltam emiatt, de leginkább kezdtem beletörődni abba, hogy a hátralévő életem, most már így telik el, tele rosszabbnál, rosszabb dolgokkal.

      Aztán az egyik őszi napon kiment a bokám, (természetesen az átok miatt) és az orvosom, mivel ez már a sokadik alkalom volt, és a szalagjaim megnyúltak, két hét ágynyugalomra ítélt.

      Amikor az ember otthon van, és unatkozik, a legjobb szórakozása az olvasás. Én is így tettem. Akkoriban járt nekünk egy magazin, (szándékosan nem írom le a nevét, nehogy reklám legyen : ) ) amiben nagyon érdekes írások voltak, és az egyik cikk a pozitív gondolkodásról szólt. Nagyon tetszett az írás, és még most is emlékszem az egyik mondatára:

Minden rosszban van valami jó.

     Először nevettem ezen. Ugyan mi lehet jó abban, hogy itt fekszem az ágyban, felpolcolt lábbal, elátkozva, reménytelenül? Aztán az első sokk után, (és mert egyre jobban unatkoztam) elkezdtem ezen gondolkodni. 18 évesen az ember azt hiszi, hogy ő a legokosabb a világon, ezért úgy döntöttem játékból megtalálom a jót a rosszban.

      Az első fél órában, nem igazán sikerült, de aztán egyszer csak bekattant, hogy végül is az a jó abban, hogy otthon fekszem, hogy nem kell mennem dolgozni, hogy végre tudok nyugodtan olvasni, és senki sem zavar meg ebben. És ami a legfontosabb! Az átok sem érhet utol itt az ágyban!

     Miután újra lábra állhattam, nem hagytam abba ezt a játékot. (Egyfajta agytornának fogtam fel, de nem igazán vettem komolyan, hiszen nagyon el voltam átkozva) Minden apró bosszúságban, minden balszerencsés mozdulatban, minden rossz dologban megpróbáltam megtalálni a jót. Rájöttem, hogy az egész csak filozófia, és türelem kérdése.

     Most 45 évesen, határozottan állíthatom, hogy igenis minden rosszban van valami jó! Legfeljebb, csak évek múlva derül ki, hogy mi volt az.

Nem hiszed? Gondolkodj!

     Tudom, most azt gondolod, hogy a te problémádban biztosan nincsen semmi jó, de én bebizonyítom neked, hogy igenis van!

      Ha nem hiszed, írd le nekem a veled történteket, és én megírom, hogy ez miért is olyan jó.

Játssz velem!!!!

 

Holnap találkozunk! Van még mit mesélnem!

Kriszmy

Szólj hozzá!

Anya kezdődik!!!!!!!

2015. július 15. 15:33 - Kriszmy

Sziasztok!

Hát akkor kezdjük el!

Most kezdhetném egy bemutatkozással, de nem fogom. Mégpedig azért, mert ezek a bemutatkozások eléggé unalmasak. Azok, akik ismernek, tudják, hogy ki vagyok, azok akik meg nem ismernek, egy pár mondatból sem fogják megtudni milyen is vagyok.És különben sem én vagyok a fontos, hanem TE! (Tudom, és-sel nem kezdünk mondatot. Ha nem haragszol, ezeket a szabályokat én biztosan fel fogom rúgni néhányszor.)  Szóval maradjunk annyiban, hogy a nevem Kriszmy.

Hogy miért is kezdtem el blogot írni? Ennek az az oka, hogy túl sok rosszkedvű, boldogtalan embert látok magam körül. Nem értem, hogy miért boldogtalanok, amikor boldogok is lehetnének.

Oké, oké, ne legyints! Igenis mindenki lehet boldog! Szándékom, ezt be is bizonyítani. Azt mondod, hogy te nem lehetsz az, mert túl sok a problémád? Ebből nekem csak az derül ki, hogy ellenálló vagy. Olyan, aki azért is megmutatja, hogy nem lesz boldog, ha a fene fenét eszik is.

Nagyon helyes! Szeretem az ellenállókat! Ugyanis egy olyan embert boldoggá tenni, aki szeretne boldog lenni, nem nehéz. De egy ellenállót? Na, az a kihívás. És én egyszerűen imádom a kihívásokat!

Ezért, nagyon szeretném, ha minél több ellenálló írna nekem! Gyerünk, csak bátran! Vágjátok az arcomba, hogy hülyeségeket beszélek, és titeket úgy sem tudlak boldoggá tenni.

De nem csak ők írhatnak. Szeretném azokat az embereket is megtalálni, akik szeretnének boldogok lenni.Itt bármilyen kérdésre, válaszolok, és majdnem bármilyen témát fel lehet dobni. Két kivétel van, a politika, és a vallás. Mégpedig azért kivételek, mert mind a kettő olyan téma, ahol az emberek nem az eszükre, és tapasztalataikra hallgatnak, hanem a meggyőződésükre. Bár van róla véleményem, erről nem szeretnék beszélgetni. Vannak ehhez ennél a blognál megfelelőbb fórumok, aki szeretne, oda írhat.

És még egy fontos szabály! Az egymást sértő, trágár írásokat nem tűröm! Ezeket ki is törlöm! A többi jöhet! Még a negatív kritika is! (Tudom, ezt sokan szeretik!  :) )

És itt álljunk meg egy pillanatra! Ha azt hiszed, hogy itt fennkölt idézeteket olvashatsz az életről, akkor tévedsz. Szögezzünk le rögtön valamit: A BOLDOGSÁG, EGYEDÜL RAJTAD MÚLIK! SENKI, ÉS SEMMI NEM TEHET TÉGED BOLDOGGÁ CSAK TE MAGAD! MERT EGYEDÜL TE VAGY FELELŐS AZ ÉLETEDÉRT! 

Én, csak azért vagyok itt, hogy segítsek! És ezt meg is teszem. Egyet ígérhetek, az írásaimban nem lesz semmi fennkölt, és nyálas, mert az élet sem ilyen! Történeteket fogok elmesélni, amikből mindannyian okulhatunk, és elmondom, hogy hogyan lettem, egy abszolút negatív emberből, egy nagyon boldog ember! 

Ha figyelsz, és elfogadod a segítségemet, te is boldog emberré válhatsz.

Remélem kíváncsivá tettelek, és holnap is itt leszel, ugyanis, holnap az életemről szeretnék mesélni neked!

 

További szép napot mindenkinek!

Kriszmy

 

 

Szólj hozzá!

Ez egy próba írás

2015. július 14. 13:58 - Kriszmy

Sziasztok!

 

Mivel most csinálok ilyet először, úgy gondoltam, készítek egy próba bejegyzést. 

Ha van véleményetek a kinézetről, vagy egy-két jó tanácsotok, nyugodtan írjátok meg nekem.

Már előre szólok, hogy ez egy olyan blog lesz, ahova várom a kommenteket!

Természetesen a trágár szövegeket törölni fogom, de a többi jöhet.

Bár szeretném, ha mindenki kulturált emberként írna.

Addig is, további nagyon szép napot kívánok mindenkinek!

 

Kriszmy

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása